Möt Leo Constantin. Egenåkaren som startade eget åkeri i Sverige

Namn: Leo

Ålder: 42

Bor: Kungsör

Ursprung: Rumänien

Hur kommer det sig att du började köra lastbil:

Min pappa var lastbilschaufför, plus att jag ville bidra till Sverige. Att starta ett företag ger möjligheten att skapa arbetstillfällen och service eller en produkt.

En bonus är att jag verkligen får se Sverige. Inte bara som en turist, vilket hjälper mig att få en mer realistisk bild av landet, och inte bara gå mellan jobbet, ICA och lite annat.

Vad är utmaningarna och fördelarna med att vara din egna chef:

Jag frågar mig fortfarande det. När man kommer till ett land där man inte kan språket i början, så lär man sig saker konstant. Inte bara om språket, utan också hur saker funkar. Jag har också fått lära mig hur man driver sitt egna företag och allt vad det innebär.

Vad gjorde du innan:

Armén

Är det något speciellt som du gillar med Mantum:

Ja! Jag gillar Mantums sätt att försöka möta allas behov.

Framtida planer:

Var lycklig varje dag. Försök att vara en bättre människa och lära mig hur jag kan vara behjälplig mot mina medmänniskor.

Andra intressen: Läsa böcker om filosofi, lantbruk och självutveckling. Jag lär mig saker om mig själv varje dag. Eller lyssna på böcker, eftersom att jag kör hela dagarna.

Kul fakta: Jag lär mig fortfarande hur jag ska leva, vilket är kul. Det finns ingen skola i världen som lär ut det.

Drömbil: Jag kör redan en ny Scania. Det är min drömbil. Men jag hade velat ha en låglastande trailer kopplad bakom

 

Name: Leo

Age: 42

Place of living: Kungsör

Origin: Romania

How did you start with the truck driving business:

My father was a truck driver. Plus, i wanted to contribute to Sweden. Creating a business gives one possibility to create jobs and offer a service, a product. Bonus: I get to really see Sweden, not like a tourist. Which, helped me to make a more realistic impression about the country, rather than just go to work, come home, ICA, and some surroundings.

What’s the challenges and good things about being your own boss:

I would ask all these and add, when moving to a new country where one doesn’t speak the language. Everyday is a lesson, constantly learning new things, not only about the swedish language. Good things. Opportunity to build a business and know everything about it.

What did you do before:

Army.

Is there anything special you like about Mantum:

Yes! Mantum’s dedication to fulfill everybody’s needs.

Future plans: Be happier everyday! Try to be a better person and learn how to be more helpful in relation with others.

Other interests: reading books, but more audiobooks since i drive a lot. philosophy, agriculture, and me. i find new things about me everyday. Fun fact about yourself: I learn everyday how to live, which is fun, since no school on Earth teaches you how to do it.

Dream truck: I drive a new Scania, this is already my dream truck. But, maybe, a combo with a lowbed removable gooseneck

[image_with_text image=’https://mantum.se/wp-content/uploads/2022/01/leo-kollage.png’ title=” title_color=” title_tag=”]

[/image_with_text]