Landsvägspilot, Stephan Idebrink

Landsvägspilot, Stephan Idebrink

Dagens uppdrag:

Leverera makadam till dränering för kommunens upprustning av en cykelbana i lokala Varberg.

Om Stephan:

Stephan är den glade, sociala & pratglade landsvägspiloten som har kört lastbil i 40 år, varav de 7 senaste på Mantum. Stephan börjar närma sig 65 års ålder, men så länge man har energin och arbetet är roligt så kommer jag att fortsätta köra, säger han.

Han är född och uppvuxen i Göteborg, men bor sedan 1984 i Åsa.

Han började karriären med att studera 2-årig yrkesskola på Götaverken som pannbyggare och grovplåtslagare. Men han hittade snabbt in transportbranschen efter att han, på egen hand, skaffade lastbilsbehörighet och började köra sopor.

Skulle det vara så att det blir pension nästa år, så ser Stephan fram emot att få umgås mer med sin fru och tre döttrar med barnbarn. Men även lite egentid med cykling och fiske kommer att stå på agendan.

Stephans styrkor är hans sociala förmåga i kombination med att han är lösningsorienterad, därför kör han oftast på projekt med längre löptid, då han, med snabba bud från kunden, löser de flesta transportrelaterade problemen direkt.

Det är bra att vara självständig i detta yrke, då trafikledningen kan vara svåra att få tag på stundtals. Mantum befinner sig i en expansiv fas, och det förstår Jag. Så jag tar det inte så hårt. Är det något större eller mer alvarligt, så är det aldrig några problem att få gehör, säger han.

Det Stephan gillar främst med att köra för Mantum är friheten att själv lösa problem och han får möjligheten att sköta sig själv och sin bil. Men också att vi har en ganska öppen kommunikation och laganda.

[image_hover image=’https://mantum.se/wp-content/uploads/2022/02/stephan.png’ hover_image=” link=” target=’undefined’ animation=’undefined’ transition_delay=”]