Julia på väg mot Landsvägspilot

Julia har kört lastbil i ungefär ett år. På fritiden jobbar hon med sina hästar, utbildar och tävlar även inom sporten men har även stort intresse i att hjälpa till hemma med jordbruk och annat.  Hon anser att det bästa med transportbranschen är alla utmaningar och att få bevisa för alla att även en kvinna kan göra de ”grova arbetsuppgifterna”. Något bland det bästa med yrket är även att få jobba med kroppen och även få sitta i sin egen värld.

”Jag älskar allt som lastbilsyrket innebär, alla utmaningar och svårigheterna men även hur stolt man blir över sig själv när man har klarat det som man först kanske inte trodde att man skulle klara av”.

Självklart menar Julia att det finns visa negativa delar med yrket, framförallt att yrket som lastbilschaufför är ett så pass mansdominerat yrke och att många män inte tror kvinnor klarar samma sak. Men det vänds i Julias värld till något som är bland det roligaste med jobbet – ”det är väldigt kul att få överbevisa dem, jag kan också. Det finns även väldigt många som tycker de är roligt att unga tjejer vågar sig ut i denna bransch och det tycker jag också.”

Just varför Julia blev lastbilschaufför vet hon faktiskt inte, men hon utstrålar enorm nöjdhet och entusiasm över sitt val!  Hon tror själv att största anledningen till att hon valde transportbranschen är för att bevisa för folk att en liten tjej kan hantera stora saker. Hon är därför extra nöjd med sin anställning på just Mantum, där hon idag bevisar att hon utan problem kan köra  30,5tons tipptrailer.