Alla nyheter


2021-05-20

Senaste tillskotten på Mantum Special


Ida kommer direkt från skolbänken närmst från The Hague University of Applied Sciences, där hon studerat ekonomi. Ida kommer att jobba som Customer Service. Där kommer hon främst ta hand om fakturering, kommunikation och avvikelser.

Sebastian kommer närmst från Flygfrakt och har det senaste fem åren jobbat med lastbilar. Sebastian börjar 17 juni och kommer till en början att bemanna vår bygelavdelning.

 

   


2021-04-27

Senaste tillskottet i trafikledningen – Mantum Special


Möt Fredrik Gustafsson, senaste tillskottet till Mantum Specials trafikledning. Fredrik är erfaren utlandschaufför med över åtta års erfarenhet av Europatransporter som brinner för logistik som tagit steget för att utbilda sig till Logistiker. 

 

Fredrik påbörjade sina logistikstudier under 2019 och färdigställs 2021. Fredrik har även gjort delar av sin praktik under våren 2020 på Mantum och även andra delen av praktiken på GN Transport i Halmstad.

Fredrik beskriver ”som chaufför så ingår det en hel del problemlösning, ruttplanering efter rådande förhållanden. Något som jag med stolthet tar med mig till min nästa yrkesroll. Erfarenhet som gjort att jag kan sätta mig in i en chaufförs vardag, samt problem som kan uppstå längst vägen men även att kunna hitta lösningar på dessa problem på ett enkelt och bra sätt”

 

Vi hälsar Fredrik varmt välkommen till Mantum Special med start måndag 26/4.

Fredrik Gustafsson
070-228 53 83
Fredrik.gustafsson@mantum.se


2021-04-06

Vi söker ekonom som gillar löpande bokföring!


Vi söker dig som vill göra löpande bokföring i en större koncern inklusive rapportering till myndigheter såsom SCB och Skatteverket. Tjänsten är på 100% och utgår från Varberg.

 

Du skall gilla att jobba i ett tajt team men även kunna jobba självständigt och vara initiativtagande. Vi ser gärna att du har god erfarenhet av redovisning.

 

Vill du bli en del av Mantums Ekonomiteam?

Sök tjänsten idag jobb@mantum.se


2021-03-12

Nya REGLER för transporter till och från TysklandFrån och med söndagen den 7 mars 2021, klockan 00:00 betraktas Sverige som högriskområde enligt tyska myndigheter. Detta ställer krav på registrering och Covid19-test.


För personer som någon gång under de senaste 10 dagarna befunnit sig i Sverige och skall resa in i Tyskland, finns en skyldighet att registrera sig.


Personer som har befunnit sig i ett högriskområde under de senaste 10 dagarna före inresa måste genomgå ett COVID-19-test (PCR-test eller snabbtest enligt WHO: s kriterier) innan de reser in i Tyskland och presentera det för de ansvariga myndigheterna på begäran. Även lastbilschaufförer måste testa sig, undantag tillämpas bara för korta vistelser i högriskområde eller för transit.


Våra kunder som bokar transporter till och från Tyskland kan komma att påverkas av de nya reglerna. Vissa förseningar kan förekomma och testplikt kan eventuellt medföra ökade kostnader. Vi gör vårt yttersta för att lösa Era transporter på ett optimalt sätt.


Du är välkommen att kontakta oss för mer information.

 

Med vänlig hälsning,
Mantum Logistics AB

0340-54 55 80 
International@mantum.se 

NEUE REGELN FÜR SCHWEDEN FÜR DIE TRANSPORTE VON UND NACH DEUTSCHLAND

Ab Sonntag, den 7. März 2021, gilt Schweden als Hochrisikogebiet. Dies erfordert eine Registrierung und Covid19-Tests.


Personen, die sich in den letzten 10 Tagen vor der Einreise in einem Hochrisikogebiet aufgehalten haben, müssen sich vor der Einreise nach Deutschland einem COVID-19-Test (PCR-Test oder Schnelltest nach WHO-Kriterien) unterziehen und diesen auf Anfrage den zuständigen Behörden vorlegen. LKW-Fahrer müssen ebenfalls getestet werden, Ausnahmen gelten nur für Kurzaufenthalte in Risikogebieten oder für den Transit.


Unsere Kunden, die Transporte von und nach Deutschland buchen, können von den neuen Regeln betroffen werden. Die Verspätungen können auftreten und die Testpflicht kann zu erhöhten Kosten führen. Wir tun aller Möglichste, um Ihre Transporte optimal zu lösen.
Sie können uns gerne für weitere Informationen kontaktieren.

 

Mit freundlichen Grüßen,
Mantum Logistics AB

+46(0)340-54 55 80 
International@mantum.se 


2021-03-04

Fanny om sin praktik på Mantum


"Jag studerar mitt tredje och sista år på Affärsystemsprogrammet på Högskolan i Halmstad. Utbildningen har sin teoretiska bas inom informatik, där utbildningens fokuserar på hur verksamhetsutveckling och IT-lösningar kan leda till fördelar och värdeskapande i företag och organisationer.


Mantum är ett företag i ständig utveckling med fokus på att skapa kreativa lösningar och digital teknik. Verksamhetsutveckling där tekniken är i fokus lockar mig, då jag tror på att IT har en betydande roll för att effektivt bedriva en verksamhet. Nämnda faktorer gjorde att jag hade ett starkt intresse av att få utföra min praktik hos er på Mantum, samt se hur mina färdigheter och kunskaper från utbildningen skulle kunna bidra med utveckling och värdeskapande för er verksamhet. 


Praktiken har möjliggjort att jag fått tillämpa de kunskaper som genererats under min utbildning genom att praktiskt applicera dem i er verksamhet. Jag har fått prova mina vingar och utföra praktik utefter egna initiativ, det innebar att jag fick lägga upp planering och arbete på egen hand, vilket resulterat i stor personlig utveckling.


Som jag tidigare nämnde tilläts jag att ta mycket egna initiativ och utföra mycket arbete självständigt, vilket var givande för mig. Det är viktigt att framhålla att jag inte blivit utelämnad, utan att jag har fått en bra stöttning genom hela praktiken vilket medfört en bekvämlighet i att utbyta idéer, tankar och visa vad jag kan bidra med. Jag har upplevt en gemenskap och tillhörighet, samt att jag varit välkommen från dag ett vilket jag upplevde viktigt för att känna mig trygg i att våga ta initiativ, ställa frågor och funderingar.


Det viktiga med praktik under pågående utbildning för mig är att det skapar en möjlighet i att tillämpa de kunskaper och färdigheter som genererats under utbildningen, och att få applicera dem i det verkliga arbetslivet. Det medför ett ökat lärande, då kunskapen som generats utifrån läroböckerna och föreläsningar kombineras med det praktiska arbetet, samt att man får möjlighet att upptäcka en ny dimension som är svårt för utbildning och kurslitteratur att fånga upp.

 


Mantum är ett företag som ständigt utvecklar sin verksamhet för att definiera effektiva lösningar som ska förenkla, förbättra samt skapa värde för verksamheten. Utöver att skapa ett egenvärde fokuserar man även på att erhålla ett gott samarbete med sina partners samt kunder för att vara nyskapande och anpassa lösningar efter kundens behov.  Mantum tar även hänsyn till kommande generationer genom deras miljö- och klimatfokus.” - Fanny 

 

 

Vi tror på att vara en lärande organisation och tycker därför att det är viktigt med lärdom i praktiken. Vi på Mantum tror även att vi som organisation och företag kan ta del av studenternas kunskap för att kunna utvecklas som organisation.

 

Är du nyfiken och vill veta mer?

Mail oss info@mantum.se

 


2020-11-26

Vi söker transportledare


Nu söker vi två Transportledare

Har du ett starkt intresse för transportplanering och drivs av att lyckas tillsammans med andra? Företaget befinner sig i en expansiv fas och behöver förstärka med ytterligare medarbetare. Nu söker vi dig som vill utvecklas inom transportledning. Vi kan erbjuda en utmanande tjänst i ett litet, engagerat och samarbetsinriktat team.

I huvudsak har du ansvar för transportbokningar men även för att söka och planera returfrakter. Du jobbar tätt tillsammans dina kollegor för att hitta lönsamma affärer och de bästa transportlösningarna för kunden.

Jobbet innebär många kontaktytor med kunder, chaufförer och samarbetspartners. Du tar emot kundorders per telefon och mail, planerar och bokar transporter samt optimerar fördelningen av gods på bilarna.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från branschen, helst som transportledare, bildirigerare, chaufför eller liknande. Du och har ett starkt intresse för logistik och spedition. Tjänsten kräver lägst gymnasiekompetens. Utbildning inom logistik eller transportplanering är en fördel. Du behärskar svenska och engelska samt har körkort B.

Som person är du serviceinriktad och trivs med ett varierat arbetsinnehåll. Vi värderar en positiv och prestigelös inställning. Vi letar efter en person som är lösningsorienterad, målinriktad och har god samarbetsförmåga.

Känner du igen dig? -då kan detta vara rätt utmaning för dig!

Frågor kring tjänsten besvaras av Carin Mossberger 0701–460 390 eller Andreas Nilsson 0701–460 391. Vi ser fram emot din ansökan snarast, dock senast den 14/12. Urval sker löpande.

 

Skicka in din ansökan här: https://www.enoem.se/tjanster/trafikledare-100174/ 


2020-10-02

Vi söker erfaren produktionsansvarig!


Vi söker erfaren produktionsansvarig!

Till Mantum entreprenad söker vi nu en produktionsansvarig med stort engagemang och erfarenhet.
Vi söker dig som är driven och glad som har kunskap om fordon, chaufförer samt bygg-och anläggningsbranschens alla utmaningar.

Med fördel har du eget på väg samt önskvärt CE-körkortsbehörigheten.

Vi värdesätter förutom erfarenhet att du är självständig men tycker om att vara en lagspelare i en grupp med hög arbetsmoral som kännetecknas av din serviceinriktning med kundens bästa för ögonen, som visar sig i nöjda kunder och resultat.

I tjänsten innefattas det att ha ett övergripande ansvar för fordon och bemanningen samt att du kommer fungera som länk mellan trafikledningen och chaufförerna. Du kommer att jobba tätt i en grupp men det förväntas även att du kan arbeta självständigt.

 

Vill du bli en del av Mantum?

Skicka in din ansökan idag jobb@mantum.se

#Ettföretagattlängtatill

2020-10-01

Möt en av våra piloter - Julia


Julia

Chaufför anläggningstransporter


”Jag vill visa att jag också kan jobba i en mansdominerad bransch”

20-åriga Julia är ett av våra senaste tillskott till vår pilot sida. Julia kör just nu bort schaktmassor på projektet Varbergs tunneln.

 

Julia har kört lastbil i ungefär ett år. På fritiden jobbar hon med sina hästar, utbildar och tävlar även inom sporten men har även stort intresse i att hjälpa till hemma med jordbruk och annat.  Hon anser att det bästa med transportbranschen är alla utmaningar och att få bevisa för alla att även en kvinna kan göra de ”grova arbetsuppgifterna”. Något bland det bästa med yrket är även att få jobba med kroppen och även få sitta i sin egen värld.

”Jag älskar allt som lastbilsyrket innebär, alla utmaningar och svårigheterna men även hur stolt man blir över sig själv när man har klarat det som man först kanske inte trodde att man skulle klara av”.

 

Självklart menar Julia att det finns visa negativa delar med yrket, framförallt att yrket som lastbilschaufför är ett så pass mansdominerat yrke och att många män inte tror kvinnor klarar samma sak. Men det vänds i Julias värld till något som är bland det roligaste med jobbet – ”det är väldigt kul att få överbevisa dem, jag kan också. Det finns även väldigt många som tycker de är roligt att unga tjejer vågar sig ut i denna bransch och det tycker jag också.”

Just varför Julia blev lastbilschaufför vet hon faktiskt inte, men hon utstrålar enorm nöjdhet och entusiasm över sitt val!  Hon tror själv att största anledningen till att hon valde transportbranschen är för att bevisa för folk att en liten tjej kan hantera stora saker. Hon är därför extra nöjd med sin anställning på just Mantum, där hon idag bevisar att hon utan problem kan köra  30,5tons tipptrailer.2020-09-01

Import och export med erfarenhet


Egbert med över 15 års erfarenhet inom Mantum!

Egbert är 50 år gammal och har i dryga 15 år kört för Mantum koncernen. Egbert trafikerar i dagsläget oftast Sverige, Danmark, Tyskland och Belgien men har upplevt stora delar av Europa under sina år som landsvägspilot hos Mantum. 2001 började han sin karriär inom transportbranschen och har sedan 2003 kört för Mantum Koncernen. År 2005 blev han egenföretagare men valde att fortsätta köra för Mantum då han upplever att samarbetet alltid har varit bra. ”Det är inte alltid ett lätt yrke, men samarbetet med Mantum är alltid tillförlitligt”.

”Eftersom jag kan vara min egen chef kan jag planera tiden själv och utför Mantums uppdrag på ett tillförlitligt sätt” säger Egbert.

 

Ända seden Corona pandemin uppstod i Europa har import och exportpiloternas vardag blivit annorlunda. Från att känna sig varm välkommen till alla företag runt om Europa när man hämtar gods har det under våren och sommaren blivit ett mer annorlunda klimat bland företagsverksamheterna. Egbert menar att Corona allt mer påverkar våra liv. Man är försiktigare när man träffar folk. Ingen kan förutsäga hur situationen med viruset kommer att utvecklas, man kan bara hoppas att vi alla kan hitta ett sätt att leva med de, vilket är något som Egbert har fått handskas med utöver sitt vanliga arbete som landsvägspilot.

 

Utöver Corona pandemin fungerar Egberts vardag som vanligt och som det gjort under det tidigare 20 åren. ”Jag önskar att mitt framgångsrika samarbete med Mantum fortsätter” avslutar Egbert intervjun.

 

Vill du att Egbert med över 20 års erfarenhet transporterar just ditt gods?

Kontakta trafikledningen så hjälper vi dig.

 

International@mantum.se
0340-54 55 80


2020-05-18

Mantum och Lexus Göteborg väljer att supporta de lokala företagen i Varberg


 

I samarbete med Lexus Göteborg väljer Mantum och Lexus Göteborg AB att supporta de lokala företagen i Varberg.

 

Rådande situation som Sverige befinner sig i påverkar alla, stora som små. Det äldre har nu ingen möjlighet till socialt umgänge och har under många veckors tid befunnit sig i karantän. Mantum och Lexus Göteborg har därför gått ihop och väljer tillsammans att köpa böcker och spel på akademibokahandlen i Varberg för att skänka till äldreboendena inom Varbergs kommun.

 

 


2020-05-13

Specialtransporter


 Visste du att… 

Mantum special enheter klarar av alla typer av gods, oavsett vikt eller volym!

 

Genom vårt samarbete får du tillgång till den utrustning och de fordon som krävs för att göra transporten möjlig. Våra enheter klarar av alla typer av gods, oavsett vikt och volym. Själva transporten är bara den synliga delen av projektet.

 

För att framgångsrikt genomföra ett uppdrag krävs en noggrann och genomtänkt planering som bygger på insikt om hur den specifika transporten skall hanteras praktiskt och ekonomiskt. Vi tar alla myndighetskontakter som uppdraget kräver och tillser att lagar och regler följs under utförandet. Mantum kontrollerar också framkomlighet, vägars bärighet och begränsningar som uppstår vid tunnlar, broar och ledningar.

 

Mantum är det moderna logistikföretaget, vars uppgift är att göra våra kunder framgångsrika.

 

 

Vill du veta med? Kontakt oss på 0340-54 55 75 eller special@mantum.se

 

 Läs hela texten samt kontakt uppgifterna här 

 

 

 


2020-04-24

Logistik som förenklar vardagen


Att hitta unika lösningar som gör vardagen mer effektiv för våra kunder är av största vikt för oss. Varje unik lösning präglas av miljömedvetenhet, som är grundläggande för hela Mantum koncernen. Detta gäller även för våra chaufförer eller som vi på Mantum kallar dom – Landsvägspiloter® 

Under vecka 17 fick vi följa med Emmy som är en av Mantums nya piloter på containersidan.   

-  Det svåraste men roligaste med arbetet är de ständiga utmaningarna som jag möter. Det är så mycket mer än att bara köra container.

Mantum bedriver ett gediget förbättringsarbete inom miljöprestanda och leveranskvalitet. Som stöd i detta arbete har vi ett väl genomtänkt ledningssystem som är certifierat enligt ISO-standarderna 9001:2015 och 14001:2015. Detta är en del i ett större arbete som vi inom Mantum koncernen valt att kalla MantumGoGreen.

Nytt, hållbart och med dig som kund i fokus
Du som privatperson kan också använda dig av Mantums logistiktjänster på många olika sätt. Är du i behov av att slänga avfall men vill spara tid, pengar och tänka på miljön då är Mantums containertjänster perfekta. Gå ihop med dina grannar och dela på en container. En av våra piloter levererar ut en container till er och hämtar den när ni är färdiga. Containern körs sedan till vår omlastningsstation på Vagnvägen 11 där vi sorterar avfallet, allt för att det skall vara så hållbart som möjligt både er och för miljön.

Vi erbjuder en rad av andra typer av miljö-och anläggningstjänster.

Läs mer om våra tjänster på www.mantum.se Läs hela reportaget här

www.Mantum.se

Vagnvägen 11, 432 32 Varberg

0340-54 55 40/Mantum1@mantum.se 


2020-04-02

Har du tröttnat på att hantera ditt avfall via kommunens återvinningscentraler?


Då har Mantum lösningen för dig. Storsäck är en smidig lösning i samband med flyttstädning, storstädning av förråd och garage eller vid exempelvis trädgårdsarbete. Du fyller säcken, Mantum sköter sorteringen.

Vi levererar två olika storlekar på storsäck; 1 kbm och 1,8 kbm. Storsäcken är både ekonomiskt och utrymmeseffektivt.

 

Läs mer och beställ din storsäck på https://mantum.se/storsack.htm

Läs hela annonsen här


2020-03-26

Omlastningsstation


Visste du att

Mantum tar emot ditt avfall oavsett om det är sorterat eller osorterat

Mantums omlastningsstation ligger på Vagnvägen 11 i Varberg. Här bedriver vi en omfattande och miljöfrämjande sorterings-och förädlingsverksamhet av byggavfall.

 

Vi väger in avfallet, sorterar och skickar det vidare för återvinning eller förbränning. Vi erbjuder även en komplett tjänst med uthyrning samt tömning av container.

 

Är du i behov av att hantera mindre avfall och är trött på att hantera ditt avfall via kommunens återvinningscentraler erbjuder vi även Mantums Storsäck. Storsäcken är en smidig lösning i samband med flyttstädning, storstädning av förråd och garage, vid ombyggnationer eller vid trädgårdsarbete.

Storsäcken beställs på https://mantum.se/storsack.htm

 

Är du nyfiken och vill veta mer om vår omlastningsstation eller container- och storsäcks tjänster, hör då av dig till oss så berättar vi mer 0340 54 55 23 eller läs mer på www.mantum.se

Läs hela annonsen här 

 

  


2020-03-18

Information angående Coronaviruset


Situationen som världen befinner sig i har det flesta aldrig varit med om och det är en unik situation som alla företag befinner sig i. Media rapporterar om att vissa länder har stängt sina gränser, detta gäller dock inte för godstrafik. Mantums fordonsflotta rullar på som vanligt och transporterna har fungerat felfritt trots rådande omständigheter.  

Vi tar därför emot bokningar som vanligt i skrivande stund. Mot bakgrund av rådande omständigheter visar till och med prognosen att det kan komma att bli kapacitetsbrist. Våra landsvägspiloter är beredda att hjälpa dig.  

Är du behov av transporttjänster av någon form, varmt välkommen att höra av dig till oss så berättar vi mer. 0340-54 55 00 / info@mantum.se

Läs hela artikeln här

Besöksförbud

Under vecka 10 införde Mantum besöksförbud på våra kontor. Besöksförbudet omfattar alla bortsett från våra anställda.

Rutiner 

Ledningen har infört rutiner som säkerhetsställer att våra medarbetar aldrig är mer än sex personer i mindre utrymmen, Detta för att unvika närkontakt. 

Läs mer om våra rutiner här

 

Greger Strömqvist,

Koncernchef 

 

 


2020-02-24

Rent och Fint med upptagande sopmaskin


Sopning med upptagning

Mantum utför sopning av industritomter, gårdar, innergårdar, parkeringsplatser, gång- och cykelbanor, trottoarer och skolgårdar inkluderande utsopning från kanter, lastbryggor och gräsytor. Vi anpassar oss till kundens behov och kan planera sopning på tider då gårdar och parkeringar är fria från fordon och pågående arbeten.

 

Vi har utrustning som gör att sopningen sker snabbt och effektivt med högklassigt resultat. Sopmaskinen tar enkelt med sig sanden, även från trängre utrymmen. Sopvalsen roterar under bevattning så att sopningen kan ske dammfritt. I tjänsten ombesörjer vi även bortforsling av sanden.

 

För prisförfrågan och bokning ring 0340-54 55 23 eller maila Mantum1@mantum.se


2019-10-21

Ledig Tjänst - Mantum Special


Vi söker nu en trafikledare till Mantum Special, läsa mer om tjänsten här!  


2019-10-16

Utrikes transporter


Mantum erbjuder dagliga chaufförsbundna transporter till och från;

• Danmark

• Tyskland 

• Holland 

• Belgien

Utöver detta erbjuder vi omex och distribution i Sverige, allt från hellaster, partisändningar samt styckegods.

Visst du att Mantum även har ett lager i Varberg i direkt anknytning till motorväg och hamn. Lagret är nästan 10 000 m2 där vi hjälper våra kunder med 3 Pl-lösningar.  

 

 

Se hela annonser HÄR


2019-10-11

Ledig tjänst


 

Vi söker nu en affärsområdeschef för Mantum Special. Läs mer om tjänsten, här!

Sök jobbet!


2019-09-11

Mantum skriver avtal med Implenia Sverige AB


I måndags skrev Mantum och Implenia under avtalet att transportera massor till och från tunnelprojektet. "Vi är väldigt glada över förtroendet och detta kommer skapa arbetstillfällen" säger Greger Strömqvist - Koncernchef. 

 

 

 


2019-03-21

Behöver du container på en svårtillgänglig plats?


Då är det sannolikt svårt för en liftdumperbil att kunna lämna och hämta containern. Mantum har lösningen! Genom våra samarbetspartners erbjuder vi olika typer av lösningar efter dina behov. Kontakta oss så hjälper vi er!

 

Här är det Alexander på Stamnared Transport som hämtar en container som står lite trång till.


2019-03-20

Rent och fint med upptagande sopmaskin


Sopning med upptagning

Även denna vinter har snö och kyla gjort att stora mängder grus har spridits ut för att bekämpa halkan. När våren närmar sig och risken för halka och snö upphör är det dags att åter sopa upp sanden.

Mantum utför sopning av industritomter, gårdar, innergårdar, parkeringsplatser, gång- och cykelbanor, trottoarer och skolgårdar inkluderande utsopning från kanter, lastbryggor och gräsytor. Vi anpassar oss till kundens behov och kan planera sopning på tider då gårdar och parkeringar är fria från fordon och pågående arbeten.

Vi har utrustning som gör att sopningen sker snabbt och effektivt med högklassigt resultat. Sopmaskinen tar enkelt med sig sanden, även från trängre utrymmen. Sopvalsen roterar under bevattning så att sopningen kan ske dammfritt. I tjänsten ombesörjer vi även bortforsling av sanden.

För prisförfrågan och bokning ring 0340-54 55 20 eller maila mantum1@mantum.se


2018-05-25

Idag börjar GDPR gälla - dina uppgifter, ditt val


Vi på Mantum vill alltid göra vårt bästa för att ta hand om dig. Vår vision är att bli företaget att längta till! Därför är det viktigt för oss att du har kontroll över vilken personlig information du delar med oss.

 

 

Tydlighet och ärlighet
Vi har gjort vår integritetspolicy enkel att förstå.

 

Låter dig bestämma
Vi har skrivit om de avsnitt som gäller dina rättigheter och val. Du bestämmer själv vilka personuppgifter du vill dela med oss. 

 

Hjälper dig om du har ytterligare frågor
Har du några frågor? Skicka ett mail till administration@mantum.se

 

Ta del av vår integritetspolicy här: https://mantum.se/integritetspolicy.htm

Du läsa om cookies här: https://mantum.se/cookies.htm

 

Tack vare dessa uppdateringar behandlas dina personuppgifter säkert och skyddat oavsett var du är.

 

 


2018-03-08

Mantum hjälper genom Sofias Änglar


Mantum har haft förmånen att bidra med tjänster för att hjälpa Ebba i Falkenberg genom programmet Sofias Änglar.

Se avsnitt 04 på Dplay: 

https://www.dplay.se/videos/sofias-anglar/sofias-anglar-1004

 

 

 

 

 


2018-03-08

Rent och fint med upptagande sopmaskin


Sopning med upptagning

Även denna vinter har snö och kyla gjort att stora mängder grus har spridits ut för att bekämpa halkan. När våren närmar sig och risken för halka och snö upphör är det dags att åter sopa upp sanden.

KGC utför sopning av industritomter, gårdar, innergårdar, parkeringsplatser, gång- och cykelbanor, trottoarer och skolgårdar inkluderande utsopning från kanter, lastbryggor och gräsytor. Vi anpassar oss till kundens behov och kan planera sopning på tider då gårdar och parkeringar är fria från fordon och pågående arbeten.

Vi har utrustning som gör att sopningen sker snabbt och effektivt med högklassigt resultat. Sopmaskinen tar enkelt med sig sanden, även från trängre utrymmen. Sopvalsen roterar under bevattning så att sopningen kan ske dammfritt. I tjänsten ombesörjer vi även bortforsling av sanden.

För prisförfrågan och bokning ring 0340-54 55 21 eller maila kgc@kgc.se


2018-02-28

Mantum utför transport av bergmassor på Sörse i Varberg


Markteknik Sverige AB utför markarbetet åt Tage & Söners bygge på Sörse i Varberg. Mantum har fått förtroendet att transportera bort bergmassorna.


2018-02-16

Behöver du container på en svårtillgänglig plats?


Då är det sannolikt svårt för en liftdumperbil att kunna lämna och hämta containern. Mantum har lösningen! Genom våra samarbetspartners erbjuder vi olika typer av lösningar efter dina behov. Kontakta oss så hjälper vi er!

 

Här är det Alexander på Stamnared Transport som hämtar en container som står lite trång till.


2017-09-28

Arkeologiska fynd


Mantum har tecknat avtal med Statens Historiska Muséer.

I dagsläget gräver vi bland annat i Lillhagsparken, Göteborg och i tisdagskväll var det allmän förevisning av en del av de upptäckta fynd från platsen. Bland annat visades en 7 000 år gammal yxa upp.

 

På bilden: Arkeologen Glenn Johansson, Michael Peterson på Mantum och arkeolog Johannes Nieminen.


2017-09-20

Branschdag 23 september i Göteborg


Lördag den 23 september kl. 10-16 tillhandahåller Sveriges åkeriföretag och Maskinentreprenörerna en gemensam branschmässa på Backaplan i Göteborg. Mantum kommer vara på plats med monter. Mässans syfte är att locka in mer arbetskraft i branschen. Det är en familjedag som bjuder på information, prova-på-aktiviteter, tävlingar, fika, m.m.

Välkomna!


2017-09-06

Mantum Special förstärker organisationen för att möta ökad efterfrågan


I ett led att förstärka organisationen för främst transporter av prefabricerade betongelement så har Mantum anställt Peter Gertsson som trafikledare. Peter kommer utgå från Mantums kontor i Varberg.

Mantum Special AB är Sveriges ledande transportör av betongelement med ett starkt fokus på hälsa, miljö och säkerhet. Under 2016 utförde Mantum över 36 000 transporter av prefabricerade betongelement.

Mantum samlar alla uppgifter kring säkerhet på www.betongtransporter.se 

 

Eventuella frågor besvaras av:

Greger Strömqvist    0340-54 55 01    greger.stromqvist@mantum.se
Mikael Arnudd   0340-54 55 07    mikael.arnudd@mantum.se

2017-06-28

Mantum förvärvar Hyltebruks Transport AB (HTAB)


Pressrelease

Mantum har idag förvärvat Hyltebruks Transport AB (HTAB). HTAB har ca 20 stycken fordon som består av skåpbilar, släp, lastväxlare och kranbilar. Företaget är ett mycket välskött åkeri med gamla anor. Företaget startades av Arne Andersson och har fram tills idag drivits av honom och sonen Leif Andersson.

Ägarna har landat i att Mantum är ett företag som passar bra som ny ägare och som har likvärdig syn på hur verksamheten skall drivas vidare.

VD på HTAB är Mikael Arnudd och tillika ansvarig för integrationen av HTAB.

Förvärvet är en konsekvens av många och långa resonemang om hur vi skall ta nästa steg i utvecklingen av Mantum koncernen.

 

Varberg 2017-06-28

Greger Strömqvist

CEO

 

Frågor besvaras av:

Greger Strömqvist    0340-54 55 01
Mikael Arnudd   070-600 76 21

2017-06-07

Jungfruresa självlossande håldäck. Mantum levererar.


Mantum har nu driftsatt ett unikt koncept med självlossande bilar av håldäck & plattor.

Se film


2017-05-29

Mantum Special förstärker organisationen


I ett led att förstärka organisationen för främst transporter av prefabricerade betongelement så har Mantum anställt Denny Lundberg.

Denny Lundberg  har tidigare arbetat Suez och har en väldigt bred erfarenhet av trafikledning. Denny kommer utgå från Mantums kontor i Eskilstuna.

Mantum Special AB är Sveriges ledande transportör av betongelement med ett starkt fokus på hälsa, miljö och säkerhet. Under 2016 utförde Mantum över 36 000 transporter av prefabricerade betongelement.

Mantum samlar alla uppgifter kring säkerhet på www.betongtransporter.se 

För eventuella frågor kontakta Mikael Arnudd på 0706-007621 eller via mail mikael.arnudd@mantum.se


2017-05-11

Dags att röja i trädgården eller garaget? Beställ en container eller storsäck!


 


2017-04-25

Grus eller jord? Vi har gott om material till försäljning.2017-03-28

Dags att vårstäda trädgården och/eller garaget?


 

Dags att vårstäda trädgården och/eller garaget?

Storsäcken är en smidig lösning i samband med flyttstädning, storstädning av förråd och garage, vid om- och tillbyggnationer eller vid trädgårdsarbete.
 
Läs mer och boka din storsäck redan idag

 

 

 


2017-03-28

Byggavfall? Vi tar emot byggavfall oavsett om det är sorterat eller ej.


Mantums omlastningsstation, ligger på Vagnvägen 11 i Varberg.
Här bedriver vi en omfattande och miljöfrämjande sorterings- och förädlingsverksamhet av byggavfall.


Sortering och omlastning av byggavfall

Mantum tar emot ditt avfall oavsett om du levererar det sorterat eller osorterat. Vi väger in avfallet, sorterar det och skickar vidare för återvinning eller förbränning. Vi erbjuder även en komplett tjänst med uthyrning och tömning av container.

Anläggningen är öppen för företagskunder vardagar mellan kl 07.00-16.00.

För mer information kontakta Michael Peterson 0340-54 55 25

Michael Peterson

 


2017-03-13

Med upptagande sopmaskin blir städningen av gruset smidig


Även denna vinter har grus spridits ut för att bekämpa hala gator och gårdar. Nu är det dags att åter sopa upp sanden.

KGC utför sopning av industritomter, gårdar, innergårdar, parkeringsplatser, gång och cykelbanor, trottoarer och skolgårdar inkluderande utsopning från kanter, lastbryggor ochgräsytor. Vi anpassar oss till kundens behov och kan planera sopning på tider då gårdar och parkeringar är fria från fordon och pågående arbeten.

Vi har utrustning som gör att sopningen sker snabbt och effektivt med högklassigt resultat.
Sopmaskinen tar enkelt med sig sanden, även från trängre utrymmen. Sopvalsen roterar under bevattning
så att sopningen kan ske dammfritt. I tjänsten ombesörjer vi även bortforsling av sanden.

För prisförfrågan och bokning ring 0340-54 55 21, eller maila kgc@kgc.se


2017-02-28

VÅAB Trailer har för MANTUM utvecklat ett nytt utkörningssystem för lastning och lossning av betongelement


VÅAB Trailer har för MANTUM utvecklat ett nytt utkörningssystem för lastning och lossning av betongelement. Trailern effektiviserar hanteringsarbetet på lagergård genom att bygelflak kan förlastas och gods lätt flyttas vid behov.

Trailerns utformning minimerar dessutom arbete på hög höjd. VÅAB Trailer bygger trailers på beställning och i nära samarbete med beställaren så att specialbehov kan lösas.

Läs mer om VÅAB Trailer

 


2017-02-23

Vi söker maskinister för hjul- och bandgrävmaskiner2017-02-17

Kranbilar i Halland AB söker chaufför2017-01-25

Mantum Specials Inspirationsträff - säkerhet på agendan


Säkerhet högst upp på agendan på Mantum Specials Inspirationsträff lördagen den 21 jan.
Chaufförer, montagearbetare, lagergårdspersonal, trafikledare - totalt deltog 125 st.


2016-12-06

En julhälsning från Mantums kontor i Göteborg2016-10-26

SÅ deltog på chaufförsträff i Göteborg


Mathias Gustafsson VD Mantum Entreprenad och Dennis Bergsman från Sveriges Åkeriföretag.
Dennis deltog på en chaufförsträff i Göteborg och pratade om Fair Transport.

Kommunikation är för oss ett viktigt konkurrensmedel. Allt vi gör kommunicerar. Ett av de viktigaste framgångsfaktorerna i konsten att kommunicera är att lyssna, Vi lyssnar för att förstå förväntningar, behov och för att säkerställa rätt leverans. Med en aktiv dialog bibehåller och utvecklar vi en god relation med våra kunder.

 


2016-10-26

En av våra samarbetspartners i Göteborg är nystripad och redo för nya uppdrag


En av våra samarbetspartners i Göteborg är nystripad och redo för nya uppdrag.


2016-10-24

Nu har vi gott om material till försäljning!


Just nu har vi ett stort lager i Klastorp strax utanför Varberg med flera nykrossade fraktioner. Stor tillgång ger bättre pris och nära till hands ger billigare transporter.

I vårt materialsortiment har vi just nu stor tillgång på bland annat:

  • 0-18 och 0-150 Bergskross
  • 0-25 Sandfyllnad
  • 0-90 Krossad betong
  • 0-18 Asfaltskross
  • Matjord
  • Jordfyllnad (bortskänkes mot anlitad transport)


Självklart finns alltid möjligheten att ta fram annan fraktion efter önskemål.

Välkommen att kontakta Michael Peterson tel 0340-54 55 25 för mer info och din förfrågan!


2016-10-17

Vi vill att både byggbranschen och miljön skall se sig som vinnare!


MANTUM öppnar nytt och har investerat rejält i sin nya sorterings- och omlastningsstation för byggavfall på Vagnvägen. Verksamheten är dock inte ny då Mantum sedan många år bedrivit en omfattande och miljöfrämjande sorterings- och förädlingsverksamhet i Klastorp. Sedan den 1 oktober 2016 är verksamheten flyttad till Mantums egna mark på Vagnvägen i Varberg.

Investeringen har funnits med sedan många år i Mantums planer på expansion. Totalt har Mantum hittills investerat 4,5 miljoner kronor i den nya anläggningen.  

Avfallshantering blir alltmer komplicerad och kan ta mycket tid i anspråk - tid som ofta inte finns på byggarbetsplatser, där pressade tidsscheman måste följas. För att de lokala byggarna skall få en ärlig chans att ta hand om sitt byggavfall på ett effektivt sätt erbjuder Mantum sin tjänst. Då Mantum dessutom erbjuder en komplett tjänst med uthyrning och tömning av containers ger det nu kunden en helhetslösning med en ökad effektivitet och bättre totalekonomi.

När det gäller källsortering finns sällan någon universallösning, utan man måste alltid utgå från kundens verklighet och behov. Mantum tar emot byggavfall oavsett om det levereras sorterat eller osorterat. Byggavfallet vägs, sorteras och skickas vidare för återvinning eller förbränning. Mantums väl beprövade rutiner och nu en sorteringsanläggning i egen regi möjliggör det att ta ett större totalansvar för byggavfallshanteringen.

För mer information kontakta
Mathias Gustafsson, VD Mantum Entreprenad AB tel 0705-71 88 06


2016-09-15

Torslanda Logistik och Transport AB är ny transportör för Mantum Logistics AB


Torslanda Logistik och Transport AB skall trafikera Tyskland och Sverige. För att utnyttja fordonen maximalt kommer vi att komplettera med inrikesgods bland annat. Mantum Logistics AB ser framemot ett gott samarbete!


2016-08-30

Vi söker maskinister för hjul- och bandgrävmaskiner


Mantum Entreprenad AB är i ett expensivt skede och vi söker maskinister för hjul- och bandgrävmaskiner för körningar till projekt för våra kunder såsom kommuner, återvinningsbolag, bygg- och anläggningsföretag.

Uppdrag som kan förekomma är lastning och lossning av gods/material, service till schaktlag, asfalt m.m. Som maskinist skall du även vara behjälplig med arbetsuppgifter i och omkring maskinen och tillsammans med våra kunders personal såsom schakter, kabelförläggning o dyl.

Arbetet kräver en serviceinriktad attityd och en självständig person som kan fatta egna beslut och även medverka i planeringen av körningarna. Tidigare erfarenhet är ett krav.

Vi söker dig med dokumenterad vana av hjul- och bandgrävmaskin. Vi ser även gärna att du har övriga utbildningar såsom exempelvis arbete på väg/säkerhet på väg med mera.

Tillsvidareanställning med tillträde omgående.

Din ansökan inkl CV mailar du till mathias.gustafsson@mantum.se

För mer information kontakta Mathias Gustafsson 0705-71 88 06


2016-05-06

Beställ storsäcken här!


Storsäcken är en smidig lösning i samband med flyttstädning, storstädning av förråd och garage, vid om- och tillbyggnationer eller vid trädgårdsarbete.

Läs mer om storsäcken och boka säcken här


2016-05-05

Våra enheter kör alla typer av gods, oavsett vikt och volym


Läs mer om Mantum Special AB


2016-05-04

Nytt avtal klart med Moland gipstransporter


Moland flyttar sin verksamhet från Varbergs hamn till Falkenbergs Terminal och i samband med detta har Mantum Logistics AB skrivit ett tvåårigt avtal med Moland AB.


2016-04-18

Gustav Andersson ( Limmared Schakt & Transport ) kör för Mantum Entreprenad AB2016-04-13

Mantum Entreprenad utför transporter för saneringsarbeten i Falkenberg


Läs mer om projektet, länk till Hallands Nyheter

 


2016-03-21

Mantum Entreprenad AB har tecknat ramavtal med Varbergs Kommun och VIVAB avseende lastbilstransporter och entreprenadmaskiner.
Mantum Entreprenad AB är i ett expansivt skede och har i dagarna tecknat ramavtal med Varbergs Kommun och VIVAB avseende lastbilstransporter och entreprenadmaskiner. Anbudsvärdet är på 50 Mkr fördelat på 4 år med start 1 juni 2016.

För mer information kontakta Mathias Gustafsson tel 0705-71 88 06


2016-01-26

Mantum utför saneringsarbeten i Falkenbergs innerstad2015-12-16

Mantum Entreprenad AB och KGC AB bygger vågbrytare åt Zublin i Falkenberg Glommen


Mantum Entreprenad AB och KGC AB bygger vågbrytare åt Zublin i Falkenberg Glommen.
Vi bygger kärnan av ett speciellt framtaget material och täcker detta med storsten.
Byggtiden är på ca 4 veckor.


2015-12-15

Mantum Entreprenad hjälper Scanmast AB att byta en tv/mobilmast på Hamburgö


Mantum Entreprenad hjälper Scanmast AB att byta en tv/mobilmast på Hamburgö.
Den nya masten kommer att sträcka sig ca 80 meter mot skyn.
Mantum har byggt en provisorisk väg upp i berget för att borrigg och grävmaskin ska
kunna komma upp till arbetsplatsen. Byggtid ca 3 veckor.

 

 

 

 

 


2015-10-18

Behov av anläggningsfordon?Mantum har en komplett division av anläggningsfordon och våra tjänster inom området anläggning riktar sig till kunder inom entreprenad-, industri- och byggområdet. Dessutom tillhandahåller vi ett fullständigt sortiment av grus- och stenmaterial från ett antal egna täkter och förädlingsenheter. Vi kan härigenom hjälpa kunden med en kostnadseffektiv lösning av materialtransporter.

Mantums anläggningsfordon får oftast i uppdrag att flytta schaktmassor eller leverera grus, jord, berg och makadam i de flesta fraktioner. Vi har även möjlighet att transportera asfalt och utföra stödkantsläggning samt transportera färdig betong med våra roterbilar. Vi har åtagande för vinterväghållning där vi både saltar, sandar samt plogar och transporterar bort snömassor.

Fordonsparken är bred och flexibel där utrustningsnivån är mycket hög på samtliga enheter, vilket gör att vi alltid hittar en lösning på kundens förfrågan. Standard i samtliga enheter fordonsdatorer som kan redovisa all tänkbar information om utförd transport.

Kontakta oss för mer info och bokning via vårt kontor
i Göteborg på tel 031- 757 1540 eller i Varberg på tel 0340-54 55 20


2015-10-13

Behov av kranbilstjänster?


Mantum har en komplett division av kranbilar med erfarna och kompetenta förare.
Våra tjänster riktar sig till kunder inom entreprenad-, industri- och byggområdet.
Även enskilda åtaganden för privatpersoner förekommer frekvent.

En kranbil innebär stor flexibilitet, då den kan tjänstgöra som flakbil eller tippbil, men med ett fantastiskt verktyg som kan utföra en lång rad lyft- och lastmoment. Mantums kranbilar utför oftast lyft-, monterings- och transportuppdrag i samband med husbyggnation, men användningsområdet för dessa enheter är egentligen oändligt!

Mantums kranbilspark spänner över ett komplett register avseende lyftkapacitet, där utrustningsnivån är mycket hög på samtliga enheter. Därför hittar vi alltid hittar en lösning på kundens förfrågan. Standard i samtliga enheter är fordonsdatorer som kan redovisa all tänkbar information om utförd transport.

Kontakta oss för mer info och boka din kranbil
via vårt kontor i Göteborg tel 031- 757 1540
eller via vårt kontor i Varberg tel 0340-54 55 20.


2015-09-15

Mantum Entreprenad kör för Kretslopp och Vatten i Torslanda


Emma Mara som kör för Torslanda Logistik och Transport,
är och hjälper Kretslopp och Vatten i Torslanda.


2015-06-10

Spar miljön och förenkla administrationen med EDI- & PDF-fakturor


 

Vi strävar ständigt efter att förenkla, förbättra och skapa nya kreativa lösningar på de behov och utmaningar som finns hos våra kunder, vår omvärld och för miljön. Hela Mantumkoncernen är sedan flera år både ISO- och Miljöcertifierade.

Vi har nu tagit ett beslut att övergå till EDI- eller PDFfakturor för att minska vår miljöpåverkan. Det är vår förhoppning att ni vill medverka och tillsammans med oss bidra med ett enkelt miljöarbete.

Det enda vi behöver från er är en e-postadress dit ni vill ha era PDF-fakturor eller kontakt för övergång till EDI, vänligen meddela på mailadress info@mantum.se.
V v ange ert kundnr och från vilket av våra dotterbolag som ni får fakturor från.


2015-05-29

Tårta 1 juni 2015, välkommen till vårt kontor i Göteborg!2015-05-22

Safety Week pågår


Safety Week pågår och Mantum Entreprenads VD Mathias Gustafsson är på plats för att se hur
verksamheten fungerar samt för att få sig en uppfattning om att säkerhetskraven efterföljs av såväl
Mantum som Skanska.


2015-01-30

Mantum Entreprenad får fortsatt förtroende av Stena Recycling och kommer att fortsätta köra deras avfallstransporter


På bilden från vänster Carolina Skogsberg och Johan Winroth från Stena Recycling
samt Mathias Gustafsson (VD) och Andreas Bengtsson från Mantum Entreprenad AB.


2015-01-27

Full fokus på säkerhet under Mantum Specials inspirationsdag


Full fokus på säkerhet på Mantum Specials inspriationsdag den 24 jan 2015 i Jönköping.
Totalt 150 personer deltog, som arbetar med transporter av betongelement,
som chaufför/åkare, som trafikledare, som utlastare på lagergård etc

Läs mer på www.betongtransporter.se

 


2014-11-11

Mantum Entreprenad AB är i ett expansivt skede och är i stort behov av 4+3-axlade lastväxlarfordon samt sprider ekipage för asfaltstransporter längs med hela västkusten


Transporterna kommer att utföras säsongen 2015.

För mer information kontakta Mathias Gustafsson via mail mathias.gustafsson@mantum.se

 


2014-11-08

Mantum Special AB arrangerat utbildning i Säkra Lyft och Säker Lastsäkring för närmare 260 förare under 2014


Under 2014 har Mantum Special AB arrangerat utbildning för totalt närmare 260 förare i
Säkra Lyft och Säker Lastsäkring.
Utbildningarna har ägt rum i Eskilstuna, Varberg (2 ggr), Örnsköldsvik och Gränna.
Utbildare har varit Sven Sökjer-Jensen och Nils Andersson från MARITERM samt
Gösta Granlund från CERTEX.


2014-10-28

Yngve gästspelar i Göteborg


Yngve Andersson från Yngve Anderssons Åkeri i Frillesås kör för Göteborgs Stad.


2014-10-27

Rätt skyddsutrustning ?


Mantum har ständigt fokus på säker arbetsmiljö och för oss är det självklart att alla chaufförer och maskinister
som kör for oss är utrustade med rätt skydssutrustning som hjälm, varselkläder, skyddsskor och ID06.
Saknar du skyddsutrustning, hör av dig till din Trafikledning.


2014-10-15

Mantum Enterprenad kör för Göteborgs Stad, se lite blandade foton


 


2014-10-10

Mantum Enterprenad kör för Kretslopp och vatten GBG STAD


Mattias och Gustav som kör på Kretslopp och vatten GBG STAD


2014-05-27

Grattis Stamnareds åkeri - Returpacks Bästa Åkeri 2014!


Stort grattis säger vi på MANTUM till Stamnareds Åkeri AB som utsetts
till Returpacks Bästa Åkeri 2014 !!!

På bilden ser vi Mattias Bengtsson från Stamnareds Åkeri AB.


2014-05-27

Utbildning SÄKER LASTKOPPLING och SÄKRA LYFT


Under våren 2014 har Mantum Special AB arrangerat utbildning för närmare 200 förare i
Säkra Lyft och Säker Lastsäkring.
Utbildningarna har ägt rum i Eskilstuna, Varberg (2 ggr) och i Örnsköldsvik.
Utbildare har varit Sven Sökjer-Jensen och Nils Andersson från Maritelm samt
Gösta Granlund från Certex (på bilden).


2014-05-02

Har du träd som blivit för stora och som ska fällas?


 

Träd som upplevs som svåra och farliga att fälla på traditionellt sätt kan Mantum Entreprenad med säkerhet och hög precision plocka ned.

Vi ombesörjer även att omgående forsla bort stammar och ris till sorteringsanläggning där resterna blir flis eller kompost.

Läs mer 

 

 

 

 

 

 


2014-04-28

Lagerbehov? Vi har alltid plats för nya lagerkunder.


Ett naturligt nav i vår verksamhet är vår egen terminal i Varberg,
där vi erbjuder kompletta tjänster inom lager och tredjepartslogistik. 

Vår terminal med närmare 10 000 m2 golvyta är även godkänd som tullager. Tullager innebär att icke-gemenskapsgods inom EU kan förvaras utan att det behöver förtullas. Det ger oss en styrka att kunna erbjuda våra kunder lagerhotell både för oförtullat och förtullat gods. Eftersom vi har alla nödvändiga tillstånd från Tullverket, kan vi även ta emot transiterat oförtullat gods samt sända iväg oförtullat gods till tredjeland.

Kontakta Jan Lindengren för mer info och diskussion tel 0706-666923
eller e-post jan.lindengren@mantum.se


2014-04-16

Högtryck på ENTREPRENAD - vill du också köra åt oss?


Klicka på bilden för mer info


2014-04-16

Läs artikel i Svensk Åkeritidning om "Mantum transporterar betongelement åt Finja Prefab"


Länkt till artikeln i Svensk Åkeritidning


2014-03-21

Dags att vårstäda trädgården och/eller garaget?


Har du tröttnat på att hantera ditt avfall via kommunens återvinningscentraler?
Mantums Storsäck kan vara ett bra alternativ. Storsäcken är en smidig lösning
i samband med flyttstädning, storstädning av förråd och garage, vid om- och
tillbyggnationer eller vid trädgårdsarbete.

Beställ och läs mer om Storsäck 
eller ring oss på tel 0340-545522 för mer info och offert.


2014-02-26

Mantum Entreprenad AB och Knowledge Ground Construction AB har tecknat avtal med Göteborgs Stad


Mantum Entreprenad AB har vunnit upphandlingen av anläggningstransporter
för Göteborgs Stad. Anbudsvärdet är cirka 35 mkr per år med start den 1 juni 2014.
Även Knowledge Ground Construction AB har tecknat nytt avtal med Göteborgs
Stad. Avtalet avser hyra av entreprenadmaskiner med förare, med ett anbudsvärde
på cirka 20 mkr. Första maskinerna börjar rulla vecka 9.


Nytt kontor och anpassning av organisationen
inom Mantum Entreprenad AB och Knowledge Ground Construction AB (KGC)

David Rhudin

Mot bakgrund av det nya avtalet med Göteborgs Stad har vi gjort en anpassning
av organisationen inom Mantum Entreprenad och KGC.

Vi har rekryterat David Rhudin till vice VD för Mantum Entreprenad och KGC.
David Rhudin kommer närmast från en befattning som VD för RGS 90. David
är civilekonom från Lunds Universitet och har ett gediget förflutet innan RGS 90
ifrån Stena Metall AB i olika chefsbefattningar.

Den 1 april 2014 öppnar vi ett nytt kontor på Ringögatan 12 på Hisingen i Göteborg.
Kontoret i Kungälv kommer att flytta till kontoret i Göteborg under våren 2014.


Ladda ned och skriv ut PRESSMEDDELANDET (pdf)


För mer informtation kontakta

Mathias Gustafsson, VD Mantum Entreprenad AB och KGC AB tel 0705-71 88 06
Greger Strömqvist, CEO Mantumkoncernen tel 0705-30 19 18

 


2014-02-07

Flexibelt med lastväxlarflak


Mantum Special kör mycket med lastväxlarflak i Småland där vi kör lass
med väggar och lantbruksprodukter.

 

Kontakta gärna Kenneth Elmrin, Mantum Special tel 0340-54 55 69 om du vill veta mer.


2014-02-05

Med lastbärare sker lastning och lossning helt oberoende av tidstyrning samt ger förbättrad arbetsmiljö


Mantums Specials lastbärare i arbete i Göteborg.

Bilderna visar hur ett lass på 32 ton med 11 meter långa HDFplattor lossas i
ett lass istället för att lasta av en och en.

Den stora fördelen är att lasset kan lastas och lossas helt oberoende av tidstyrning.
Vidare så förbättras arbetsmiljön avsevärt då chaufförer och kopplare inte
behöver befinna sig på höga höjder.

 

 


2014-01-23

Safety Day i Långviksmon och Hudiksvall.


Mantum Specials Safety Day genomfördes i fint vinterväder på Strängbetongsfabriker i Långviksmon och Hudiksvall.
Läs mer på www.betongtransporter.se

www.betongtransporter.se syftar till att på ett enkelt och löpande sätt snabbt kommunicera händelser rörande säkerhet inom betongtransporter. Sajten är kund- och leverantörsoberoende och skall tjäna hela sektorn/branschen.
Målet är att med hjälp av kort och lätt text leda till beteendeförändring och förebygga skador och incidenter så de aldrig inträffar. Visionen är att alla som jobbar med betongtransporter skall gå in på sidan minst en gång per dag.


2014-01-21

Aktuellt drivmedelstillägg


Klicka för att vidare info »


2013-12-19

Mantum Entreprenad, nytt avtal med Kungsbacka kommun


Mantum Entreprenad har tecknat nytt avtal med Kungsbacka kommun från 131101 i två år med möjlighet till förlängning.

Uppdraget innebär att transportera slam från reningsverken i Ölmanäs, Lerkil och Kullavik.
Detta körs till Kungsbacka kommuns egna reningsverk på Hammargård eller Gryyab i Göteborg.

Det rör sig om 12-15 transporter i veckan. Utförare på detta uppdrag är Varbergs Spolservice.


2013-11-24

Fokus på säker arbetsmiljö på Safetyday


Bild från den 18 nov 2013 då Mantum tillsammans med Strängbetong genomförde Safetyday
på Herrljungafabriken. Engagemanget för säker arbetsmiljö var stort och mycket glädjande
noterades att samtliga chaufförer och lagergårdspersonal var utrustade med hjälm,
varselkläder och skyddsskor.

Mantum har skapat www.betongtransporter.se vars syfte är att på ett enkelt och
löpande sätt snabbt kommunicera händelser rörande säkerhet inom betongtransporter.
Sajten är kund- och leverantörsoberoende och skall tjäna hela sektorn/branschen.
Målet är att med hjälp av kort och lätt text leda till beteendeförändring och förebygga
skador och incidenter så de aldrig inträffar. Läs mer på www.betongtransporter.se


2013-10-26

Varberg Vipers, grattis till förvärvet av Jari Tolsa och lycka till i satsningen mot division 1


Som stolt sponsor till Varberg Vipers gläds vi åt förvärvet av Jari Tolsa
och önskar lycka till i hockeysatsningen mot division 1.

Läs mer om Varberg Vipers på www.varbergvipers.se


2013-10-25

Mantum rustar för vintern!


Stråvalla Maskinstation enhet 63, ska ploga och sanda för Varbergs kommun.


2013-09-11

KGC och Mantum kör åt Markteknik


Det byggs ny parkering vid stationen i Anneberg.
På bilden Sven Johanssons gräv och Svenssons åkeri i Kjällsjö.


2013-09-06

KGC och MANTUM kör för Varbergs kommun, stränderna rensas från tång efter de senaste dagarnas blåst


Enhet 88 Väröbacka och enhet 6 Grimeton. Även lastmaskinen från Grimeton.


2013-07-13

Mantum på Fitnessdagen i Varberg


Mantum var med och ställde ut på Fitnessdagen i Varberg i veckan.
Diverse akrobatik utfördes från kranen. Kranbilen är från KIHAB. 

 

 

 

 


2013-06-28

Mobilanpassad hemsida


Idag har vi konverterat vår hemsida till responsiv design, vilket betyder att layouten anpassas automatiskt och
gör hemsidan lika tydlig och lättnavigerad på såväl dator, mobiltelefon och surfplatta.


2013-05-24

Grattis Mantum Entreprenad, som fått Pantamera / Returpacks pris för bästa entreprenör


Grattis Mantum Entreprenad, som igår fick Pantamera / Returpacks pris för bästa entreprenör!

Med motiveringen att Mantum tog in 40 nya lösviktsbutiker i sin planering utan problem.

 

 

Mathias Gustafsson, VD Mantum Entreprenad

 

 


2013-04-28

Mantum deltog på Skanskas Framtidsdag 24 april i Göteborg


Länk till Skanskas hemsida med text och bilder från Framtidsdagen 24 april 2013


2013-04-26

Mantum öppnar nytt kontor i Eskilstuna


Den 1 maj 2013 öppnar Mantum kontor på Fraktgatan 4 i Eskilstuna.
Kontoret skall först och främst trafikleda specialtransporter i
Mellansverige där transport av betongelement är en betydande del.

Platschef vid Mantums kontor i Eskilstuna är Michael Hamrin. Michael tillträdde den 2 april 2013
och har tidigare drivit Mikael Hamrins Åkeri. Rekrytering av fler medarbetare till kontoret pågår för
fullt och nyanställda beräknas börja under sommaren. Tills dess nyanställda är på plats bemannas
kontoret av personal från Mantums kontor i Varberg.

Mantum Eskilstuna tel 016-400 00 80

Michael Hamrin  tel 016-400 00 81 mobil 0709-726 030, email: michael.hamrin@mantum.se
Niklas Järläng    tel 016-400 00 82 mobil 0730-603 060, email niklas.jarlang@mantum.se
Johan Järläng    tel 016-400 00 83 mobil 0709-721 337, email: johan.jarlang@mantum.se


2013-04-14

Transportnet.se skriver om Mantums etablering i Eskilstuna


Läs hela artikeln här


2013-04-12

Är dina transportlösningar fast i gamla hjulspår?


  

Logistik- och transportlösningarna blir alltmer komplexa och kostnadskrävande.
Vi på Mantum Logistics är personligt engagerade för att förstå våra kunders
vardag och våra kunders affär. Därför kan vi skapa idéer och lösningar som
skapar mervärde, effektiviserar och som gör våra kunder framgångsrika.


Nytt från oss på Mantum Logistics är att vi kör dagliga turer för styckegods
och delpartier från Varberg via Göteborg till Örebro och tillbaka via
Göteborg till Varberg. I vårt erbjudande finns även möjlighet för vidare
distribution till Västerås med omnejd (ankomstdagen) samt Värmland
(dagen efter ankomst till Örebro).


Kontakta JAN LINDENGREN på Mantum LOGISTICS för mer information och offert,
tel 0340-54 55 61 eller epost jan.lindengren@mantum.se

 


2013-04-12

Nu finns vi även på INSTAGRAM


Ny tid. Nya möjligheter.

Nu finns vi även på Instagram.
Gilla oss och följ oss. Vi heter: mantum_


2013-04-02

Platschef utsedd till nyetablerade kontoret i Eskilstuna


Välkomnen Mikael Hamrin, vår nye platschef till vårt nyetablerade kontor i Eskilstuna.

Mikael gör sin första arbetsdag på Mantum den 2 april och kommer att arbeta hos oss i

Varberg de närmaste veckorna.

Rekrytering av fler medarbetare till kontoret i Eskilstuna pågår för fullt. Kontoret i Eskilstuna

öppnar under våren men exakt datum är inte idag bestämt. Vi återkommer inom

kort med mer info om detta.


Anledningen till nyetableringen av kontor i Eskilstuna är att Mantum startar upp trafikledning

för specialtransporter i Mellansverige. Inom specialtransporter kör man framför

allt betongelement.


Det är viktigt att allt fungerar, från början till slut vid specialtransporter. Mantum tar ett

totalansvar när du anlitar oss. Genom vårt samarbete får du tillgång till den utrustning och

de fordon som krävs för att göra transporten möjlig.

Våra enheter klarar alla typer av gods, oavsett vikt och volym. Själva transporten är bara

den synliga delen av projektet. För att framgångsrikt genomföra ett uppdrag krävs en

noggrann och genomtänkt planering som bygger på insikt om hur den specifika transporten

skall hanteras praktiskt och ekonomiskt. Mantum tar alla myndighetskontakter

som uppdraget kräver och tillser att lagar och regler följs under utförandet. Mantum

kontrollerar också framkomlighet, vägars bärighet och begränsningar som uppstår vid

tunnlar, broar och ledningar.


För mer information kontakta

Mikael Arnudd

VD Mantum Special

tel 0706-007621


2013-03-13

Har du träd som bilvit för stora och som ska fällas?


 

 

Mantum Entreprenad erbjuder en säker metod att avverka träd i områden som av
olika anledningar är begränsade. De träd som upplevs som svåra och farliga att fälla på
traditionellt sätt kan vi nu med säkerhet och hög precision plocka ned genom
sektionsfällningsprincipen. När vi väl har fått ner trädet kan det vara lämpligt att omgående
forsla bort stammar och ris. Vi ombesörjer även detta och fraktar materialet till sorterings-
anläggning där resterna blir antingen till flis eller kompost. Eftersom samma fordon hanterar
både plockning och bortforsling erbjuds du en mycket kostnadseffektiv lösning.

Kontakta JONAS ROLYCKE på Mantum Entreprenad för mer information och offert,
tel 0340-54 55 23 eller epost mantum2@mantum.se


2013-03-12

Har du skrymmande osorterat avfall?


 

 

När du är i behov av att göra dig av med större mängder avfall är container oftast den
smidigaste och mest tidsvinnande lösningen. Mantum ställer ut olika typer av containrar,
tillfälligt eller under längre tid, som vi sedan tömmer eller hämtar på beställning.
Avfallet kan bestå av bara ett materialslag eller vara blandat avfall.

När du hyr en container av Mantum har du kanske varken tid eller plats att
sortera avfallet. Då ombesörjer vi sorteringen vid vår egen miljöstation.

Läs mer om våra tjänster på Mantum Entreprenad

Kontakta Magnus Carlsson på Mantum Entreprenad
för mer information och offert, tel 0340-54 55 22 eller epost mantum2@mantum.se


2013-01-03

Linjetrafik mellan Halland och Närke


Aktuell annons:


2012-12-17

Kylan utmanar vid schakten av konstgräsplaner i Åby


Mantum Entreprenad kör just nu för Markteknik Sverige AB i Mölndal där Mölndals kommun anlägger tre konstgräsplaner. Planerna byggs vid ishallen som ligger i närheten av Åby travbana. Bygget beräknas vara klart under april månad 2013.

Mantum har lejt in extra kapacitet för att hinna med att köra allt material som omsätts i samband med schakten.. Mellan 8 och 18 bilar rullar dagligen på entreprenaden i Åby. Bilarna kör schaktmassor från bygget och tar med sig ballast i retur.

Kylan har ställt till med lite utmaningar för transporterna. Vissa dagar har termometern stått på under -20 och då fryser schaktmassorna fast i flaken. Då får man som chaufför vara lite kreativ och ta till salt och spett för att hålla flaken så rena som möjligt.

En av många transporter lastas med schaktmassor.

Operation Saltning av flak på gång... 

 


2012-12-01

PS Olje AB tar över Mantums dieselstationer


PS Olje AB tar från den 1 december över driften av Mantums båda dieselstationer, på Vagnvägen i Varberg och vid Derome Åkeri utmed riksväg 41. Även försäljning av diesel och eldningsolja på bulk tas över av PS Olje AB.

Befintliga tankkort kommer fortsätta att fungera som vanligt fram till dess att nya kort skickas ut till kunderna. Pinkoden skall dock knappas in två gånger vid första tankningen efter övertagandet.

Samma fördelaktiga priser kommer erbjudas även fortsättningsvis. Dessutom kommer fordonsuppföljning erbjudas samt möjlighet att tanka på nästan 50 ytterligare stationer runt om i Sverige. För mer information om dessa tankstationer vänligen se www.tankaklover.se.

Med anledning av övertagandet kommer det kortet i framtiden ej att fungera på TRB-anläggningar.


2012-06-01

Mantum tillsätter Postens förra koncernchef som ny ordförande


Som ett led i sitt offensiva förändringsarbete med fokus på tillväxt har Mantum den 31 maj tillsatt en ny styrelse med Lennart Grabe som ny ordförande. Samtidigt kliver Agne Pettersson in som ledamot.

"Det skall bli mycket spännande att få delta i den fortsatta strukturomvandlingen i branschen där Mantum är väl positionerat för att ta en framträdande roll" säger Lennart Grabe. 

Mantums koncernchef och delägare Greger Strömqvist förtydligar "Ny tid, nya lösningar kräver även ny styrelse för att säkerställa den framtida utvecklingen. Jag ser fram emot att jobba med den nya styrelsen som tillför gedigen kompetens för att förverkliga våra planer".

Mantums nya styrelse består av Lennart Grabe som ordförande, Nils-Ola Tjärnmo som vice ordförande och ledamöterna Agne Pettersson, Krister Bengtsson, Greger Strömqvist och Mikael Arnudd.

Lennart Grabe är tidigare koncernchef på Posten samt har haft ledande befattningar inom Ericsson och ASG (nuvarande DHL). Lennart är i dag VD på Svensk Hypotekspension.

Agne Pettersson har lång erfarenhet av ledande befattningar i internationella koncerner. Bland annat som koncernchef för Inter Forward och vice VD på Posten samt koncernchef för Cash Guard.

Nils-Ola Tjärnmo och Krister Bengtsson driver Veddige Åkeri respektive Stamnared Åkeri som båda är delägare i Mantum.

 

För ytterligare information kontakta: 

Greger Strömqvist, 0705-301918

Lennart Grabe, 0709-851800

Mantum är ett av Sveriges mest moderna transport- och logistikföretag som erbjuder en lång rad av tjänster inom bygg- och anläggningssektorn, miljö- och återvinning samt godstransporter - allt från lokal till internationell transport, spedition, lagertjänster, tulltjänster, tredjepartslogistik, specialtransporter och distribution. Företaget omsatte nästan 600 mkr 2011.

Klicka för att ladda ned pressmeddelandet som pdf.

 


2012-05-30

Ny och miljövänligare diesel från 1 juni!


Mantum erbjuder från den 1 juni en ny och i miljöhänseende bättre dieselsort i våra tankar i Varberg och Derome.

Det är Evolution diesel, vilken är till 30% förnybar med 23 % tallolja och 7 % RME. Denna diesel kommer även att reducera koloxidutsläppen med 25 %.

Priset påverkas inte jämfört med tidigare sort och dieseln går självklart att använda såväl till personbil som lastbil.

Välkomna att tanka!


2012-05-10

Dieselstationen i Varberg flyttad!


Mantums dieselstation som tidigare var placerad på Cylindervägen har nu flyttat till Vagnvägen 11, intill huvudkontoret. Stationen som är helt nybyggd ligger utmed infarten till terminalen.

För kortbeställning »

Välkomna att tanka!


2012-04-04

Skanska förbereder för EO.N:s vindkraftssatsning i Torup


E.ON bygger sex nya vindkraftverk utanför samhället Torup i Halland. Vindkraftverken kommer att producera omkring 36 GWh förnybar el, vilket motsvarar hushållsel för omkring 9000 hem. De sex verken sänker utsläppen av koldioxid med cirka 24 000 ton.

Det är Skanska som av E.ON fått i uppdrag att bygga tillfartsvägar och konstruera fundament. Ett arbete som just nu pågår med stora maskin- och fordonsinsatser. Mantum är på plats med flertalet fordon som ombesörjer frakten av den stora mängd material som går åt för att göra den kuperade terrängen framkomlig för de långa ekipagen som så småningom ska ta sig fram med verkens olika komponenter. Själva verken beräknas att resas under hösten 2012 för att kunna börja producera el under sen höst samma år.

Projektområdet ligger mitt emellan Torup och Oskarsström och börjar cirka 6,5 kilometer söder om Torup i Hylte kommun och sträcker sig söderut in i Halmstad kommun. Närmaste samhälle är Fröslida som ligger intill väg 26, drygt två kilometer väster om projektområdet.

Vindkraftverken är tänkta att placeras i en linje från norr till söder, tre av verken i Hylte kommun och resterande tre i Halmstad kommun. Projektet är planerat att lokaliseras till två höjder som når cirka 175 meter över havet, att jämföra med Fröslida som ligger på cirka 75 meter över havet. Marken används i dagsläget främst för skogsbruk och jakt.

Läs mer om projektet på EO.N:s hemsida »


2012-02-06

Många nya bostäder vid Kolla i Kungsbacka


Varbergs Anläggningsservice har fått i uppdrag av Kungsbacka kommun att bereda marken vid Kolla för bostadsbyggnation. Peter Liljeberg är platschef och berättar om entreprenaderna som rullar på enligt plan, kylan till trots. Det är första etappen av tre som nu pågår med full aktivitet där 20 000 meter vatten- och avloppsledningar skall dras samt gator anläggas, vilket genererar i att 50 000 kubikmeter schaktmassor skall omfördelas. Totalt innefattar etapperna 1100 bostäder, mestadels bostadsrätter, men även en del hyresrätter kommer att byggas. JM, Aranäs, Eksta och Veidekke är de aktörer som äger marken och kommer att stå för byggnationen.

Parallellt med bostadsbyggnationen pågår på andra sidan Onsalavägen etablering av kommersiella verksamheter. En Statoilstation, en Mc Donaldsrestaurang samt Laxbutiken kommer erbjuda närliggande service till förbipasserande på E6, samt de nya invånarna i Kolla. Även här har Varbergs Anläggningsservice utfört allt markarbete samt även byggt de tre husgrunderna. Statoil och Mc Donalds planeras att öppnas i april och Laxbutiken 2013.

Varbergs Anläggningsservice anlitar Mantum samt Fraktkedjan Väst för de omfattande transporterna av schaktmassor och nytt bärande material som krävs vid etableringen i Kolla.

 

 


2012-01-25

Nytt samarbete Mantum Logistics och Blomgrens Transport


Klicka för att läsa »


2011-12-22

Mantum Special testar alternativa lastbärare


Mantum testar just nu ”nya lösningar” i alternativa lastbärarsystem tillsammans med Strängbetong, som är betydande kund inom Mantum Special. Syftet med testerna är att nå bättre resursutnyttjande och förhöjd kapacitet i både transport och montage. Lastbärarna som sådana är inte nya, men för godset; prefabbetong har de inte utvärderats fullskaligt tidigare. SIMA-lift och Swapbodies är de system som provas parallellt. Systemen förklaras bäst i bilderna nedan.

Systemen möjliggör lastning vid fabrik, utan att förare och bil står still på plats. Leveransen sker sedan oberoende av lossningstid och kan spridas över vilken tid som helst under arbetsveckan. Föraren är självgående i hela processen och transporten blir mer kostnadseffektiv för kunden. Utmaningar finns som alltid med nya lösningar, men Mantum jobbar på att utfallet ska få betoning på positiva synergier.

 

Swapbodies avställda vid byggarbetsplats

Swapbodies lastade vid fabrik

 

Simalift inför lossning vid byggarbetsplats


2011-07-08

Vägavgifter införs i Polen


Från och med den 1 juli gäller nya regler för vägavgifter för tunga fordon i Polen. Systemet med vignetter försvinner och ersätts av elektronisk registrering. Avgifterna gäller på vissa motorvägar men också på en del andra huvudvägar. I nuläget är inga avgifter fastställda, men de kommer att grundas på storlek och kvalitet på lastbilarna.

Då Mantum trafikerar Polen både via export- och importflöden påverkas våra transporter av avgifterna. Vi återkommer med vidare information inom kort. Vid frågor kontakta erica.sjostrom@mantum.se

Läs mer här »


2011-05-16

LBC Varberg och ATK Trans blir Mantum


Pressmeddelande:

15 maj lanserades ett av Sveriges mest moderna och spännande logistik- och transportföretag i Varberg.

 

LBC Varberg och ATK Trans blir Mantum

”Nya tider kräver nya lösningar”, säger Greger Strömqvist, koncernchef för Mantum. Våra tjänster och uppdrag blir mer och mer komplexa och vi har nu utvecklat vårt erbjudande för att vara helt kompletta. Våra tjänster inom bygg- och anläggning, miljöåtervinning och våra logistik- och transportlösningar både nationellt och internationellt är utvecklade för att klara de nya mer komplexa kraven. Det krävs helt enkelt så mycket mer idag än för sjuttio år sedan när Lastbilscentralen startade. Samtidigt är vi stolta över vårt ursprung. Därför blir koncernen kvar i Varberg. Ett beslut som ska gynna företaget på sikt.

”Vi har en offensiv strategi på marknaden, så framtiden ser riktigt spännande ut”, avslutar Greger Strömqvist.

I lördags samlades ett stort antal personer för lanseringen i bolagets nybyggda lager på Vagnvägen i Varberg.

Med vänlig hälsning

 

Greger Strömqvist
Koncernchef
Telefon: 0705‐301918 


2011-05-15

Första Mantumbilen i ny kostym!


Den 16 maj kommer de första Mantumbilarna synas i trafiken!


2011-05-14

Invigning av lager och release Mantum


Den 14 maj var dagen då LBC Varberg blev Mantum för alla verksamma i koncernen. Under en eftermiddag var vi samlade i Mantums nybyggda lager där vi fick ta del av Mantum som nytt varumärke och se logotypen för första gången. Dessutom klippte styrelseordförande Bertil Andersson bandet som förklarade nya lagret invigt. Inte nog med det. Vi fick dessutom förmånen att lyssna till Jörgen Oom under två intressanta timmar - inte undra på att han utnämndes till årets talare av Dagens Industri 2010! Fantastiskt många aha-upplevelser snyggt förpackat!

Mingel bland nystripade bilar!

Bertil Andersson förklarar nya lagret invigt!

Jörgen Oom drar härliga paralleller mellan ett fotbollslag och ett arbetslag.


2011-03-03

Mantum bygger ut lager och terminal


Mantum har påbörjat ett tillbygge av befintligt huvudlager och terminal på Vagnvägen. Varbergsföretaget Turessons Bygg AB är totalentreprenör för bygget. Totalt skall 3500 nya kvadratmeter byggas till de befintliga 5500 kvadratmetrarna samt att ett antal nya lastportar installeras. Härigenom kan vi tillgodose befintliga och nya kunders förfrågningar om utökade lagrings- och tredjepartslogistiksåtaganden.

Följ utvecklingen av lagerbygget i här:

Onsdag den 2 mars:

 

Onsdag den 16 februari:

 

Torsdag den 27 januari:

Måndag den 17 januari:

Tisdag den 11 januari:

 

 

Under tiden byggnationen pågår är infarten till lagret och terminalen flyttad till Österleden.

 

 


2010-11-25

Veddige Åkeri tar över Derome Åkeri


Veddige Åkeri tar över Derome Åkeri

Två familjeföretag med långtgående traditioner inom åkeribranschen slås nu samman till ett. När Derome Åkeri AB:s ägare, bröderna Sigvard och Bertil Andersson uppnår pensionsålder, finns ingen inom familjen som kan driva verksamheten vidare.

Veddige Åkeri AB tar över driften den 1 december och blir därmed en betydande transportaktör med många enheter och anställda. Veddige Åkeri har idag närmare 20 lastbilar i trafik samt driften av en stor lagergård. Totalt sysselsätts 35 personer. Derome Åkeri har 10 lastbilar i trafik och 12 anställda.

"Det här är ett naturligt steg för oss att ta, för att möta framtiden med nya utmaningar och vi ser mycket positivt på att ta över en så välskött verksamhet som Derome Åkeri", säger Nils-Ola Tjärnmo, VD och delägare i Veddige Åkeri.

Båda företagen är samarbetspartners till och delägare i Mantum och har under åren utvecklat tydliga nischer inom byggtransporter; Derome Åkeris flotta transporterar i huvudsak prefabricerade hus i trä och Veddige Åkeri prefabricerade byggelement i betong för större byggnationer. Deromes enheter lämpar sig även bra för traditionella styckegodstransporter.

"Deromes uppdrag och enhetsflotta är ett bra komplement till vår lite smalare inriktning och vi hoppas kunna hitta synergier i och med att vi slår samman verksamheterna", forsätter Nils-Ola.

Under vilket namn, i vilken struktur och var geografiskt verksamheten skall drivas är ännu inte bestämt, men under våren 2011 hoppas ägarna i Veddige Åkeri ha strukturen klar för sig. Tills dess drivs de båda företagen separat i befintliga lokaler.

För vidare information kontakta Veddige Åkeri AB:s VD Nils-Ola Tjärnmo på telefon 070-3638546

Klicka här för att ladda ner pressmeddelandet som en pdf.Tillbaka

Sajtbolagets webbplatser använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att klicka på \"Jag accepterar-knappen\" samtycker du till att cookies används. Läs mer om cookies